X
This website uses third-party cookies so that you can enjoy the best possible user experience. If you continue to use this website we will assume that you accept their use. You can change your settings or obtain more information here.

City: Teruel

  • teruel1_portada.jpg
A straight road with a steady gentle slope crosses the station square, respecting the pre-existing trees and providing a lateral view of the steps. This has been the object of a restoration which has intervened on both the structure and the decorative elements, which consist of ceramics, wrought iron and stone ashlars. The relief of the Lovers of Teruel has also been enhanced. The road, along which new trees, shrubs and grass have been planted, runs as far as the foot of the containing wall beneath the avenue, where a large, deep opening like a gate in a city wall has been made. The jambs and lintel of the gate are formed by converging inclined planes, so that their size diminishes as we enter the wall. And so on the outside the opening is 4.5 meters wide and 11.5 meters high, whilst inside it measures 2.5 by 2.5 meters. The lowest and deepest point of the gate leads into the lift shaft, a slender square piece and fairly small with a free height of 17 meters. On the glazed sides there are two lifts facing one another with a capacity for thirteen people each, which provide views all along their route. At the end of that route they come out onto the avenue through a glazed prism that lets natural light into the whole lift shaft.

Access to the work’s complete description through the link to the archive

images  (8)