X
Aquest lloc web utilitza galetes de tercers perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant, considerarem que n’accepteu l’ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.
Abans de la intervenció. Les instal·lacions dels clubs nàutics, que atapeïen el Port Vell de barreres arquitectòniques i visuals, privaven el públic de l’accés al 80% dels molls, on, a més, l’hegemonia del cotxe del cotxe foragitava els vianants.

ABANS

Imatges  (10)

DESPRÉS
 

descripció

estat anterior

Amb una superfície de 25 hectàrees i una capacitat de més de 3.200 embarcacions, el Port Vell de Marsella és el més gran dins un nucli urbà de tot Europa. Lloc fundacional de la capital provençal, en va ser el centre econòmic fins a mitjan segle XIX, quan el transport de mercaderies i passatgers es va desplaçarcap al nord, al Gran Port Marítim. Té una bocana estreta, flanquejada per dues velles fortaleses, i ocupa una badia natural on conflueixen els districtes més cèntrics de la ciutat, vertebrats per l’avinguda de la Canebière.

Però, malgrat la seva centralitat i la bellesa del seu marc geogràfic, el port va acabar el segle XX desendreçat i sumit en la decadència. D’una banda, els clubs nàutics l’havien atapeït d’edificacions informals que ocupaven el 80% de la seva superfície i interposaven arreu barreres arquitectòniques i visuals. De l’altra, el vehicle privat foragitava els vianants de bona part dels seus molls. Al Quai des Belges (o de la Fraternité), moll central, hi havia nou carrils de trànsit rodat, mentre que el Quai du Port (al nord) i el Quai de la Rive Neuve (al sud) en tenien sis cadascun.

objecte de la intervenció

El 2009, a quatre anys vista que Marsella es convertís en Capital Europea de la Cultura, l’Ajuntament i l’ens públic Marseille Provence Métropole (MPM) van aprovar un pressupost de 45 milions d’euros per a la reforma del port. Amb aquesta finalitat, van convocar un concurs internacional que tenia com a objectiu principal retornar al port la seva dignitat i grandesa. En una primera fase, es destinarien 36 milions d’euros a reformar els seus tres molls. A més de proveir la ciutat d’un lloc de trobada capaç d’acollir grans esdeveniments, es tractava de reduir de manera molt considerable l’impacte del cotxe i apostar per sistemes de transport col•lectiu més sostenibles i equitatius. La segona fase de l’operació, prevista a partir del 2016, haurà de continuar amb la millora dels espais públics dels barris adjacents al port.

descripció

Les obres executades fins avui han alliberat d’obstacles i vehicles els 12.000 metres quadrats que ocupen els tres molls del port, revestits ara amb un paviment unitari de granit pàl·lid que recorda les seves llambordes originals de pedra calcària. Ara, el Quai des Belges dedica el 60% de la seva superfície als vianants i els protegeix del sol sota la Grande Ombrière, un pal·li rectangular de mil metres quadrats que també pot acollir grans esdeveniments. Als altres dos molls, només hi resten dos carrils per a la circulació d’autobusos i de mercaderies. A l’aigua, s’han disposat nous embarcadors flotants capaços d’acollir totes les activitats nàutiques sense interferir en el pas ni les vistes dels passejants.

valoració

Gràcies a un procés consultiu que va tenir en compte els suggeriments de residents, comerciants i associacions locals abans de convocar el concurs, el port ha recuperat la seva vitalitat considerant l’interès general. La presència d’embarcacions de lleure, que nodreix l’activitat econòmica i associativa, s’ha fet compatible amb l’accés i el gaudi de qualsevol ciutadà. Així, mentre altres ports urbans combaten la decadència econòmica cedint a privatitzacions excloents que comprometen el seu rol d’espai públic, el Vieux-Port ha sabut renovar-se ampliant la seva condició de lloc compartit i obert a tothom.

David Bravo

Comenta i vota l'obra

Votacions
Valor promig: 4.1 / Vots: 6
 
Comentaris
Inserirem la teva valoració al web al més aviat possible. Per evitar abusos el teu comentari serà revisat per un moderador. Gràcies per la teva participació.
Fes el teu comentari »
Si us plau, escriu el text que es mostra a la imatge:
La Grande Ombrière és un pal·li rectangular de 1.000 m2 que protegeix del sol els vianants del Quai des Belges i també pot acollir grans esdeveniments.  © Young Foster Partners

fitxa tècnica

CIUTAT: Marsella (768.999 habitants)

PAÍS: França

INICI DE PROJECTE: 2011

INICI DE LES OBRES: 2012

FI DE LES OBRES: 2013

SUPERFÍCIE: 12.000 m2

COST: 45.000.000 €

crèdits

PROMOTOR:

Marseille Provence Métropole (MPM) - Direction des Infrastructures

AUTORS:

Michel Desvigne Paysagiste MDP, Foster + Partners, TANGRAM, INGEROP, AIK AIK

COL.LABORADORS:

Justine Miething, Lorenzo Mayer, Spencer de Grey, Jürgen Küppers, Max Neal, Emmanuel Dujardin, Cedric Geeart, Jerome Guigon, Romain Verdet, Anne-Laure Boichot, Pascal Mahieu, Olivier Poulet, Ludovic Gautier, Charles Henri Lear, Yann Kersalé, Jean-Marie Priol

Panells presentats