X
Aquest lloc web utilitza galetes de tercers perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant, considerarem que n’accepteu l’ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.
Imatge prèvia a la intervenció

ABANS

Imatges  (11)

DESPRÉS
 

descripció

estat anterior

Malmö, la tercera ciutat de Suècia, ha estat històricament una ciutat industrial de classe mitja treballadora. A l´actualitat, és la ciutat sueca amb més immigrants. Arran del declivi econòmic que la ciutat visqué a la dècada dels vuitanta, en què tancaren moltes de les seves grans indústries, Malmö, al sud del país, inicià una etapa de forta inversió en polítiques urbanes per a la millora de la ciutat i la qualitat de vida dels seus habitants. L´any 1995 elaborà un pla d´ordenació urbana encaminat a integrar regionalment la ciutat i vehicular el seu creixement futur. La inauguració, l´any 1997, d´una zona universitària al mateix centre de la ciutat, connectada al port i a l´estació de trens, inicià el procés de dinamització urbana i l´adquisició d´un perfil progressivament més cultural. L´any 2000, l´obertura d´un nou pont de connexió amb Copenhaguen representà un nou posicionament geogràfic gràcies al qual aparegueren noves oportunitats de comunicació i de treball que estimularen notablement les expectatives futures de la ciutat i la continuació dels treballs iniciats en el camp del planejament estratègic.

L´any 1997 la ciutat adquirí uns terrenys llargament abandonats al front litoral. Aquests terrenys, guanyats al mar artificialment entre el 1948 i el 1987, brindaven l´oportunitat d´imaginar una nova façana marítima per a la ciutat en un indret crucial per a la revitalització del centre urbà i el desenvolupament d´un nou rol a escala regional.

objecte de la intervenció

L´estratègica situació dels terrenys adquirits pel municipi portaren a pensar en la creació d´un nou districte sobre el mar bàltic, que, a tocar del centre històric i en contacte amb el nou campus universitari, possibilités la transformació d´una vasta àrea de vells molls industrials en desús en un nou pol d´atracció urbana, d´importància estructural per al creixement futur de la ciutat, la seva potenciació econòmica i l´increment de la qualitat ambiental de la façana marítima.

Donada la complexitat i la duració estimada de les actuacions de transformació dels Western Docks –Västra Hamnen–, en un nou districte residencial, cultural i lúdic, el planejament havia de ser flexible però comptar alhora amb una estructura sòlida i compromesa en la satisfacció d´un seguit d´objectius, raó per la qual la concepció i l´adequada formalització de l´espai públic al nou barri esdevingué una prioritat. L´accessibilitat, física i econòmica, a tot l´àmbit havia de ser un element fonamental. A través de polítiques integrals d´habitatge es volgué garantir l´oferta d´habitatges per a ciutadans amb diferents nivells adquisitius per fomentar l´equilibri social entre els barris i la identificació de tots els habitants amb el nou districte. Els nous espais públics, pensats per a tota la ciutat segons criteris de qualitat ambiental, sostenibilitat i durabilitat, havien d´enriquir i donar continuïtat urbana a la xarxa d´espais urbans de Malmö, assegurar la seva apropiació ciutadana i convertir-se en elements d´atracció tant per a residents com per a visitants.

descripció

Arran de la història d´explotació prèvia de l´àmbit sobre el qual s´havia de bastir el nou districte, els treballs per a la seva construcció s´iniciaren amb anàlisis exhaustives de l´estat dels sòls per procedir al seu sanejament i consolidació com a futur assentament residencial i urbà. La definició del nou barri al port de Malmö, a cavall entre els teixits centrals de la ciutat i el mar, combinà el caràcter marítim –derivat del volgut diàleg amb la gran escala dels elements naturals presents a la franja litoral– amb el caràcter dens del centre urbà i establí una sèrie d´àmbits de trobada aptes tant per a la celebració d´actes cívics, festivals i festes com per a la passejada tranquil·la i pausada o el relaxament. Les pautes per a les intervencions als espais públics exteriors seguiren en certa mesura les directrius del Pla de Desenvolupament Urbà de Malmö, i reforçaven la idea de continuïtat en el tractament formal dels espais urbans en aspectes com la il·luminació, la vegetació o el mobiliari urbà, però oferint alhora varietat visual i diversitat d´estímuls per enriquir l´experiència dels nous espais oberts.

L´estructura de carrers del nou assentament donà prioritat als vianants, i es limità el trànsit de vehicles per tal de construir un barri segur per als infants i per als transports alternatius. L´accés rodat tant per als visitants com per als residents es resolgué a partir d´una avinguda d´accés principal –Vastra Varvsgatan–, amb diferents seccions i caràcter segons l´ús per al tràfic local de càrrega, per al vehicle privat, per als vianants o per als ciclistes.

El nou conjunt d´espais públics dels Western Docks de Malmö –un passeig marítim que es converteix en parc litoral i en port als seus extrems respectius, un parc major al cor del barri i els carrers i passatges interiors del nou districte– foren desenvolupats successivament en diferents moments per equips multidisciplinaris. Al parc interior, paral·lel a la línia de costa però a segona línia, es construïren uns molls de fusta continus arran d´un canal sinuós, que possibiliten la realització de diferents activitats esportives, així com el passeig i l´estada a la vora de l´aigua. Al centre d´aquest parc, a la cruïlla entre el canal d´aigua interior i un dels eixos principals de la trama de nous carrers, es configurà un espai de jocs amb estructures de petites dimensions que conferiren una escala més íntima a aquest àmbit integrat dins el verd general del parc. Aquest parc interior es relaciona amb el front litoral a través de nombrosos passatges i d´una plaça cívica amb vocació d´espai públic central del barri, al mig del passeig marítim, en continuïtat amb el nou port i el parc arran de mar. Al front litoral, amb les costes de Dinamarca per horitzó, també es construïren molls continus i plataformes graonades de fusta, per intensificar el contacte entre la gent i el mar.

valoració

L´actuació duta a terme als Western Docks representa l´assimilació a la ciutat d´una gran peça portuària llargament abandonada i la possibilitat per als ciutadans de gaudir d´un indret que arran de la seva transformació ha millorat a bastament les qualitats ambientals i paisatgístiques en un àmbit important de la línia de costa. Posant l´accent en la connexió del nou districte a la ciutat, per a la qual ha esdevingut un destí privilegiat, i en la seva accessibilitat general, la intervenció, generosa en la definició dels espais exteriors, representa fonamentalment la configuració d´una nova estructura de parcs i passeigs públics de diferent entitat que, fortament relacionats els uns amb els altres, s´enriqueixen mútuament i constitueixen una de les principals característiques espacials d´un nou entorn, construït en un marc natural excepcional.

Mònica Oliveres i Guixer, arquitecta

Comenta i vota l'obra

Votacions
Valor promig: 4.5 / Vots: 2
 
Comentaris
Inserirem la teva valoració al web al més aviat possible. Per evitar abusos el teu comentari serà revisat per un moderador. Gràcies per la teva participació.
Fes el teu comentari »
Si us plau, escriu el text que es mostra a la imatge:
 © Jan-Erik Andersson. 01-01-1970

fitxa tècnica

CIUTAT: Malmö (265.481 habitants)

PAÍS: Suècia

INICI DE PROJECTE: 1998

INICI DE LES OBRES: 1999

FI DE LES OBRES: 2001

SUPERFÍCIE: 293.000 m2

COST: 31.570.000 €

crèdits

PROMOTOR:

City of Malmö, Public Works Department

AUTORS:

Jeppe Aagaard Andersen, 13,3 Landskapsarkitekten, Landskapsgrupen AB Häkan Lundberg, SWECO FFNS arkitekter AB, Lokal XXX, Stig L. Andersson, Räntfors Arkitektur ocht Landskap

COL.LABORADORS:

Sigurdür Gudmundsson, Marts Leiderstam, Karl Cavén, Annika Svenbro, Allan McCollum